5 Tips voor een fijn functioneringsgesprek

Ilse Haster

Het einde van het jaar is in zicht, en dat betekent voor veel bedrijven ook weer dat de periode van functioneringsgesprekken aanbreekt. Een gesprek waarin jouw functioneren wordt besproken, maar dit kun je ook als een goede mogelijkheid benutten om te vragen naar wat jij wilt. Die opslag, bonus of uitbreiding in verantwoordelijkheden. Maar hoe pak je zo’n functioneringsgesprek nou goed aan? Hoe zorg je ervoor dat jij zelf ook tevreden bent over het functioneringsgesprek?

Voorbereiding

Een goed functioneringsgesprek waarin jij ook jouw doelen kunt bereiken valt of staat natuurlijk met de voorbereiding. Want, een goede voorbereiding is het halve werk. Daarmee zorg jij ervoor dat je ook weet hoe je naar die opslag kunt vragen. Maar hoe pak je zo’n voorbereiding nou aan? Een aantal dingen zijn essentieel om voor te bereiden.

Verdiep je in je gesprekspartner

Hoewel een functioneringsgesprek een tweezijdig gesprek is, heeft jouw baas natuurlijk wel bepaalde belangen bij het gesprek. Het kan geen kwaad om je hierin eens te verdiepen. Hierdoor kun je van te voren al een behoorlijke inschatting maken van wat goed zal vallen bij hem of haar. Is er een afdelingsplan gemaakt? Of kun je misschien een inschatting maken van hoe de komende periode eruit gaat zien? Hier kun je uit opmaken wat de belangen van je baas zullen zijn en hier kun je mooi op inspelen met jouw eigen belangen. Als jij zelf wat wil bereiken, zul je hier namelijk voor je baas tegenover moeten zetten wat zijn winst zal zijn. Wanneer jij extra verantwoordelijkheden wilt, kun je hier bijvoorbeeld tegenover zetten dat je door de extra uitdaging een goed geprikkelde werknemer blijft.

Blik terug

Kijk niet alleen vooruit, maar kijk ook terug op de afgelopen periode. Hoe heb jij als werknemer gefunctioneerd en hoe heeft jouw team / afdeling gefunctioneerd en wat was jouw rol hierin? Het kan hierbij helpen om het verslag van je vorige functioneringsgesprek bij te pakken. Waarschijnlijk staan in dit verslag ook een aantal ontwikkelingsafspraken genoemd. Zoek bij elke afspraak een concreet voorbeeld waaruit blijkt dat jij je hebt ontwikkeld in de afgelopen periode. Kijk hierbij niet alleen naar de laatste weken, maar echt naar het afgelopen jaar.

Tip: Pak maandelijks je functioneringsverslag erbij en kijk eens terug op je successen van de afgelopen maand. Zo is het makkelijker om aan het einde van het jaar nog te weten wat je aan het begin van het jaar hebt bereikt.

Tweerichtingsverkeer

Zoals ik al aangaf bestaat een functioneringsgesprek uit tweerichtingsverkeer. Jouw baas mag laten weten wat hij van jouw functioneren vindt, maar andersom geldt dit ook. En belangrijk is dus ook om goed door te vragen als je iets niet begrijpt wat je baas zegt, of als jij vind dat het anders is. Het is zonde als je uit het functioneringsgesprek loopt met een rotgevoel, omdat je de feedback van je baas niet goed kunt plaatsen.

Goede communicatie is ook hier weer erg belangrijk. Zorg ervoor dat jij de feedback van jouw baas goed begrijpt, en zorg er zelf ook voor dat je duidelijk communiceert naar jouw baas toe.

Als jij dingen wilt van de organisatie waar je werkt, zorg er dan ook voor dat jouw baas goed begrijpt wat je wilt en waarom dat je dat wilt. Anders kan jouw baas jou hierin ook niet helpen of begeleiden. Spreek je verwachtingen duidelijk uit.

Waarom wachten tot je functioneringsgesprek?

Goed, je bent nu goed voorbereid, je weet wat je wilt zeggen, je weet wat jij de afgelopen periode hebt bereikt en hoe je je hebt ontwikkeld. Maar je moet nog 4 maanden wachten op je functioneringsgesprek. Shit! En nu?!

Plan een gesprek in met je baas! Ja, echt. Want waarom zou je wachten tot je functioneringsgesprek als jij eerder al eens om tafel wilt. Geef bij je baas aan dat jij graag een gesprek met hem wilt om het een ander eens te bespreken.

En, als jij meer verantwoordelijkheden wilt, wacht dan niet tot je functioneringsgesprek om hierover te beginnen. Maar laat ook eerder al merken dat jij hier aan toe bent. Dit kun je doen door in vergaderingen bepaalde taken bijvoorbeeld al naar je toe te trekken. Maar doe dit niet alleen in het zicht van je baas, doe dit vooral ook in het zicht van je collega’s. Zo kunnen zij jou ook aanbevelen voor een promotie bij je baas.

Tot slot

Uiteindelijk het belangrijkste: ontspan. Dat functioneringsgesprek ziet je baas net zo tegenop als jij doet waarschijnlijk. Zolang je goed voorbereid bent, weet wat je wil zeggen en vragen en weet hoe jij gefunctioneerd hebt de afgelopen periode kan je niet zo heel veel gebeuren, toch?