Boek: Babe, you got this

Ilse Haster

Naast dat ik mijn werk ontzettend leuk vind, vind ik het leuk om in mijn vrije tijd te lezen. En als ik dan een boek lees waarvan ik overtuigd ben dat dit nog veel meer gelezen en gehoord moet worden ben ik de beroerdste niet en deel ik dit natuurlijk graag met jullie.

Adviezen

Een tijdje geleden las ik het boek ‘Babe, you got this’ van Hashtag Workmode oprichtster Emilie Sobels en Martje Haverkamp. AND I LOVED IT. Echt ik HOU hiervan. Zij hebben meer dan twintig inspirerende, succesvolle vrouwelijke ondernemers en zakenwonders om advies gevraagd. Onder andere Neelie Kroes, Emilie Sobels herself en Sanne Groot Koerkamp komen in dit boek aan het woord. En het allerleukste is: niet al deze vrouwen zijn ondernemer. Nee, helemaal niet. En de adviezen die de ondernemers geven, zijn ook echt niet alleen maar voor ondernemers. Nee joh, deze adviezen (en dus dit boek) is voor alle vrouwen. Ondernemer of in loondienst.

De adviezen gaan onder andere over doelen stellen, beslissingen nemen en je privéleven combineren met een carrière. Adviezen waar je stuk voor stuk wat aan gaat hebben. Of het nou nu meteen toepasbaar is, of over een aantal jaren. Of je denkt nu terug aan een bepaald moment in je leven en zal (h)erkennen dat dit advies toen inderdaad heel handig was geweest.

‘Babe, you got this’ vind ik ook echt een boek waar ik nog vaak in ga terug bladeren. Even teruglezen, hoe deden deze vrouwen dit? Wat hebben zij geleerd van deze periode en welke valkuilen zijn zij in gevallen? En belangrijker: Hoe zijn zij er weer sterker uit gekomen?

Afwisseling

Wat dit boek, in mijn ogen, nog veel leuker maakt, is de afwisseling van vrouwen. Zoals ik al zei, wordt er in het boek dus flink afgewisseld tussen vrouwen die ondernemen en vrouwen die in loondienst werken, maar ook het soort beroep dat deze vrouwen hebben is erg divers. Het zijn allemaal super inspirerende vrouwen, en dat verbindt ze, maar ze doen allemaal iets anders. En zo zie je maar weer dat ondanks dat je allemaal in een ander beroep werkt, je ook heel veel tegen dezelfde dingen aanloopt. Er zijn struggles waar we allemaal last van hebben, ook al houden we die soms liever voor onszelf.

Emilie en Martje nemen je mee in het waarom. Hoe zijn ze erbij gekomen om dit boek te maken en waar liepen zij tegenaan bij het maken van dit boek?

Achterin het boek worden nog inspiratie tips gegeven, boeken, apps en must sees, en daarna vind je nog over iedere vrouw wat achtergrond informatie.

Al met al een super inspirerend boek. Een boek dat ik er vaak nog eens bij zal pakken, gewoon om even doorheen te bladeren of juist specifiek een hoofdstuk op te zoeken. Een boek dat ik nog aan vele andere girlbosses zal uitlenen, en nee, dat zijn dus niet alleen maar vrouwen met een eigen onderneming! Een boek dat ik nog veel zal aanraden aan anderen.
Ik hou ervan, dit soort boeken waarin je veel tips, adviezen en ervaringen vind van echte personen.

‘Babe, you got this’ is een boek wat lekker wegleest. Wat uitnodigt tot verder lezen, maar wat je, door de losstaande hoofdstukken, ook rustig even kan wegleggen om het op je in te laten werken. Ik vind dit boek echt een super aanrader voor iedereen die actief bezig is (of wil zijn) met persoonlijk leiderschap.

Wil jij ook het heft in eigen handen nemen? Wil jij graag ontdekken wat JOUW droombaan is? Meld je dan nu aan voor mijn online programma!