Begin direct met het programma

Inschrijven

Online loopbaancoach

Vind in 7 weken jouw droombaan

Jij en ik, samen gaan wij in 7 weken er achter komen wat jouw droombaan is. Aan het einde van die 7 weken heb jij geen vragen meer over wat jouw kwaliteiten zijn en wat voor beroepen er bij jou passen.

Begin nu

Je herkent dit vast

Ken je dat moment, dat er iets aan je begint te knagen? Je begint te twijfelen over je volgende stap. Je twijfelt of je wel de juiste studie hebt gekozen, ben jij wel voor het juiste carrière pad gegaan of had je toch beter een andere keuze kunnen maken?

Je herkent die twijfel, maar wat gaat precies je volgende stap zijn? Iedereen om je heen lijkt precies te weten welke stappen zij moeten zetten en lijkt een heel duidelijk beeld te hebben van hun toekomst. En jij? Jij niet..

Ga je door met wat je nu doet? Door met je onzeker te voelen over de stappen die je zet en of het wel de juiste stappen zijn? Of ga je nu stappen zetten die jou gaan brengen naar jouw droombaan. Zodat ook jij weet welke stappen jij moet zetten en een beeld krijgt van jouw toekomst.

Ik wil je vast waarschuwen, want het is niet makkelijk om een volgende stap te zetten. Het kan confronterend zijn, en je zult echt aan de bak moeten. En ik weet dit, omdat ik jou was. Ik zat met dezelfde twijfels, dezelfde vragen.

Maar toen, veranderde alles voor mij.

Dit is waarom ik jou wil helpen bij het vinden van jouw droombaan

Mijn middelbare schooltijd ging eigenlijk van een leien dakje. Ik had leuke vrienden, haalde goede cijfers en hoefde daar eigenlijk niet eens zo heel veel voor te doen. Een paar maanden voor HAVO 4 begon er echter langzaamaan wat te veranderen: de profielkeuze. Daar begon het dus al: “Wat wil ik later worden?”. Een vraag die mij nog een hele tijd zou blijven achtervolgen…

Ik kwam een vacature tegen als administratief medewerker. Het vak had ik snel onder de knie, zo snel zelfs, dat ik na iets meer dan een jaar al nieuwe collega’s mocht gaan coachen bij hun interne opleiding. Ik ging voor het eerst in al die jaren met plezier naar mijn werk. Ik leverde zonder mopperen een week zomervakantie in, omdat dit rooster-technisch beter uit kwam en vond het oprecht heel erg jammer toen de interne opleiding klaar was. Ik had ervaren wat het was om een droombaan te hebben.

En nu zit ik hier. Heb ik jou mijn verhaal verteld en kan ik niet wachten om jou te gaan helpen om jouw droombaan te vinden. Om jou net zo gelukkig met je werk te maken als dat ik nu ben.

Wat je leert in het programma

Wat is jouw persoonlijkheidstype?

Welke beroepen passen bij jouw persoonlijkheidstype?

Hoe ziet jouw droombaan er uit?

Wat zijn randvoorwaarden voor jouw droombaan?

Hoe ga je jouw droombaan vinden?

Wat vind jij belangrijk in jouw leven?

Hi, mijn naam is Ilse

Ik ben het gezicht achter Project Droombaan. Als (online) loopbaancoach help ik jou om jouw droombaan te ontdekken. Tot mijn 20e heb ik in zo’n beetje alle regio’s van Nederland wel gewoond, maar uiteindelijk heb ik mijn plek gevonden in Groningen. Sinds mijn middelbare schooltijd worstelde ik met de vraag ‘Wat is mijn droombaan?’. Hier ben ik 10 jaar naar op zoek geweest en met iedere stap die ik zette kwam ik dichterbij. Totdat ik voor mijn vorige werkgever nieuwe collega’s mocht gaan coachen. Vanaf dat moment wist ik wat mijn droombaan was.

Naast mijn droombaan, zijn er natuurlijk nog veel meer dingen die bijdragen aan mijn gelukkige leven. Zo ben ik niet sportief, maar vind ik bewegen wel heerlijk. Wandelen met de hond of een rondje fietsen op de racefiets bijvoorbeeld. En dan het liefste met een lekker zonnetje erbij neerstrijken op een terrasje.

Week 1

Introductie

Week 1 is echt de introductie van het programma. Je maakt kennis met hoe het programma eruit gaat zien en je kunt vast een paar oefeningen doen om erin te komen. Je hebt de eerste stap gezet en dat is eigenlijk al een applausje waard!

Week 2

Inzoomen op "ik"

In week 2 gaan we dieper op jou in. Wie ben jij, waar kom je vandaan, waar sta je nu en waar ga je heen? Je krijgt vragen en opdrachten om hier antwoord op te geven.

Week 3

Willen

In week 3 gaan we ontdekken wat jij nou eigenlijk allemaal wilt. Ik heb verschillende oefeningen voor je om hier achter te komen. Hoe zou jij graag willen terugkijken op jouw leven?

Week 4

Kunnen

Na willen, moeten we natuurlijk ook weten wat jij kunt. In week 4 gaan we hiermee aan de slag. Jij kunt waarschijnlijk veel meer dan jij nu denkt. Ik ga je helpen om dit duidelijk te krijgen.

Week 5

Rust

Je hebt er al vier weken op zitten en al grote stappen gezet! Jij verdient een week rust. Daar heb ik week 5 voor ingeroosterd. Je kunt even bijkomen en terugblikken op alles wat je al hebt gedaan, of bijwerken waar nodig. It’s up to you!

Week 6

Moeten

In week 6 gaan we weer hard aan de slag. Je weet wat je wilt en wat je kunt, maar er zijn ook een aantal dingen die moeten. Die gaan we in week 6 verzamelen en allemaal op een rijtje zetten. Zo zorgen we voor een duidelijk overzicht.

Week 7

Over op actie

Nu we precies weten wie jij bent, wat jij wilt, kunt en moet, is er natuurlijk nog maar een stap over. In week 7 gaan we over op actie! Alle informatie die we hebben verzameld moet omgezet worden naar een actieplan. Op naar jouw droombaan.

Basis

 • 7 Weken informatie en oefeningen
 • Begeleiding via e-mail
 • Toegang tot online community
 • EXTRA: 1x check op sollicitatie- of motivatiebrief
€250,- Inschrijven

Deluxe

 • 7 Weken informatie en oefeningen per
 • Begeleiding via e-mail
 • Toegang tot online community
 • EXTRA: 1x check op sollicitatie- of motivatiebrief
 • EXTRA: 6x video call t.w.v. €55,- per stuk
€500,- Inschrijven

Veelgestelde vragen

In de 7 weken dat het programma duurt ga ik een week op vakantie, kan ik het programma dan nog wel volgen?

Ja hoor, ik stuur je alle info per e-mail. Op die manier is het, met een internetverbinding, altijd toegankelijk. Ook is er in week 5 een rust week. Deze week kun je ook gebruiken om bij te werken met je oefeningen.

Ik ben eigenlijk wel op zoek naar lotgenoten. In mijn omgeving weet iedereen al van kleins af aan wat die wilt worden, maar ik niet. Ben ik tijdens het programma ook in contact met anderen?

Nee, tijdens het programma ben je in de basis niet in contact met anderen behalve mij. Wel heb ik een online community opgericht waarin je lotgenoten kunt vinden en waarin ook tips worden gedeeld. Met aanschaf van het programma krijg je ook automatisch toegang tot de online community.

Ik wil graag hulp bij solliciteren

Daar is dit online programma niet voor. Wel gaan we duidelijk maken wat jouw kwaliteiten zijn en wat punten zijn waar jij je nog verder in kunt ontwikkelen. Deze informatie zal je altijd helpen in je sollicitatieprocedure, maar dat is niet waar dit programma om draait. Voor hulp bij solliciteren mag je me wel een mailtje sturen, dan kijken we samen wat het beste bij jou past.

Ik werk nu parttime en ben eigenlijk op zoek naar een baan voor ernaast. Is dit programma dan wel geschikt voor mij?

In mijn online programma focussen we ons op wat jouw droombaan is. Als jij jouw huidige baan hartstikke leuk vindt maar graag nog een droombaan ernaast wilt, dan is dit programma ook geschikt voor jou.

Ik werk fulltime, kunnen we dan wel een video call doen?

Ja hoor, ik heb bewust gekozen voor een online programma zodat je het in je eigen tijd kunt volgen. Video calls plannen we samen in, dit kan dus ook ‘s avonds of in het weekend zijn.

Ik heb eigenlijk geen mogelijkheid om naar Groningen te komen

Dat hoeft ook niet! Dat is het mooie van een online programma, deze kun je helemaal online volgen in jouw eigen tijd.

Wat krijg ik als ik mij aanmeld voor het programma?

De verschillende pakketten en hun inhoud zijn hier onder te vinden. Je krijgt altijd alle 7 de weken met bijbehorende informatie en oefeningen toegestuurd, begeleiding via e-mail, toegang tot de online community en 1 check op een motivatie- / sollicitatiebrief.

Hoe lang duurt het programma?

Het programma duurt 7 weken. Iedere week ontvang jij een nieuw deel met informatie en oefeningen. Week 5 is een rustweek.

Basis

 • 7 Weken informatie en oefeningen
 • Begeleiding via e-mail
 • Toegang tot online community
 • EXTRA: 1x check op sollicitatie- of motivatiebrief
€250,- Inschrijven

Deluxe

 • 7 Weken informatie en oefeningen per
 • Begeleiding via e-mail
 • Toegang tot online community
 • EXTRA: 1x check op sollicitatie- of motivatiebrief
 • EXTRA: 6x video call t.w.v. €55,- per stuk
€500,- Inschrijven