Wat als de zoektocht naar jouw droombaan tegenvalt?

Ilse Haster

Yes, jij hebt eindelijk flinke stappen durven te zetten. Jij bent de zoektocht naar jouw droombaan aangegaan.
Maar wat doe je als deze zoektocht tegenvalt? De zoektocht gaat niet zoals jij in gedachten had.. Ik ga je in deze blogpost tips geven hoe je hiermee omgaat en hoe jij de zoektocht weer naar jouw hand kunt draaien.

Allereerst wil ik je een applaus geven hoor. Want het feit dat jij jouw zoektocht naar jouw droombaan bent aangegaan is al een hele stap, dat verdient een applaus!
Dan nu, de zoektocht valt tegen. Hoe kan dit precies? Tja, dat wil jij natuurlijk ook wel weten. Anders had je er allang zelf wat aan gedaan ;-). Don’t worry. Ik ga je hier echt mee helpen.

Tegenvaller

Wat valt er nu precies tegen? Vind je het lastiger dan van te voren gedacht om erachter te komen wat jouw droombaan is? Of loop je vast op solliciteren, de banenjacht? Om dit te weten, is natuurlijk al stap één.

Als je niet goed weet wat jouw droombaan precies is, neem dan alsjeblieft contact met mij op en plan een gratis kennismakingsgesprek in! Op deze blog en via Instagram deel ik ook veel tips hoe je achter jouw droombaan kunt komen, maar jij hebt waarschijnlijk al van alles zelf geprobeerd. Wees niet bang om hulp in te schakelen, ik vind het onwijs leuk om samen met jou erachter te komen wat jouw droombaan is!

Solliciteren

Als je de banenjacht of het solliciteren hetgeen is waar jij vast op loopt, ook dan kan ik je vast en zeker helpen!

Je loopt niet vast, omdat je zelf nog niks hebt geprobeerd. Dat lijkt mij logisch. Een makkelijke vraag voor mij om aan jou te stellen zou zijn: Wat denk jij zelf dat je hier aan kunt doen?
En waarschijnlijk antwoord jij dan met iets als: Niks, ik heb alles al geprobeerd.

Ja, dat is heel logisch. Natuurlijk heb jij al alles geprobeerd! Je geeft toch niet zomaar op. Maar misschien zijn er ook externe factoren waardoor je vastloopt. En nee, we gaan nu niet lekker makkelijk de schuld bij externe factoren leggen. Want we hebben altijd nog zelf in de hand hoe we hier mee om gaan natuurlijk!

Maar die droombaan van jou, hoeveel vacatures staan daar eigenlijk voor open? Is het een veel voorkomende baan als winkelmedewerker? Of een minder voorkomende baan als begrafenisondernemer? Natuurlijk help ik je ook graag met de zaken die komen na het ontdekken van jouw droombaan komen.

Brief

Zorg ervoor dat jouw cv en jouw sollicitatie- en/of motivatiebrief er uit springen. Zeker als je op een functie solliciteert waar je veel concurrentie in verwacht, moet je er voor zorgen dat JIJ tussen die honderden opvalt. Zorg ervoor dat degene die jouw sollicitatie ontvangt, en jouw googelt geen gekke dingen te zien krijgt tussen de zoekresultaten. Zorg ervoor dat jouw cv en jouw brief, op een positieve manier, opvallen. Wees ook niet bang om eens een andere toon in je brief te gebruiken. Let wel op dat deze aansluit bij de functie en het bedrijf waar je solliciteert.

Met deze tips gaat het jou vast en zeker lukken om weer wat beweging in jouw zoektocht naar jouw droombaan te krijgen. Mocht je toch nog vragen hebben, voel je dan vrij om mij een berichtje te sturen en dan komen we samen tot een oplossing! Ik kijk ook graag met je mee naar jouw cv en jouw motivatie- en/of sollicitatiebrief voordat je deze verstuurt naar jouw mogelijke nieuwe werkgever.